Οκτωβρίου 11, 2012

Μεταλόχεια μελαγχολία

Σε συζήτηση που άκουσα σχετικά με τη μεταλόχεια μελαγχολία αναφέρθηκε καταρχήν ότι δεν συμβαίνει υποχρεωτικά σε όλες τις γυναίκες. Παρουσιάζεται την περίοδο μετά τον τοκετό στις εγωπαθείς κυρίως γυναίκες. Η γυναίκα παύει ως εγκυμονούσα να είναι το κέντρο ενδιαφέροντος όλων, αισθάνεται ότι δεν έχει πλέον το αποκλειστικό ενδιαφέρον του άνδρα της, πιστεύει ότι όλοι πλέον ασχολούνται με το μωρό και όχι με αυτήν.
Κατά τον ίδιο τρόπο, ειπώθηκε, αναπτύσσονται και διάφορες νευρώσεις στις γυναίκες που χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα δεν μένουν έγκυες γιατί υποσυνείδητα φοβούνται ότι θα χάσουν το ενδιαφέρον του άνδρα τους.
Πόσο ώριμος τελικά πρέπει να είναι κάποιος για να γίνει σωστός σύζυγος και γονέας. Αλλά πώς να είναι κάποιος ώριμος για κάτι τόσο σημαντικό όταν κανένας και τίποτε (οικογένεια, σχολείο κλπ) δε τον  βοηθάει να αποκτήσει τα απαραίτητα εφόδια  που θα τον κάνουν καλό σύζυγο και γονιό.
Νομίζω ότι με μία συνεπή μαθητεία στις σχολές συζύγων και γονέων που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στην εκκλησία μας και με πολύ προσωπικό αγώνα μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει το ύψος των ευθυνών του και της ουσιαστικής ολοκλήρωσης και ευτυχίας του.  

Σταυρούλα Αγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου